Nou accés al veïnat de Bufaganyes, Estabilització de les terres existents al camí, amb el procediment Terra Solida

A Santa Cristina d’Aro, al barri rural de Bufaganyes, trobem un petit nucli de cinc masies que tenen accés al camí ral amb un camí veïnal en molt mal estat.

Imatge inicial del camí d’accés a les masies

La recuperació de algunes d’aquestes masies, per els seus propietaris, va portar a pensar amb la necessitat de adequar el camí a les qualitats d’un camí asfaltat.

La negativa del POUM a asfaltar aquest tipus de camins, per no malmetre el paisatge i el caràcter de l’espai, va portar als redactors de projecte a posar-se en contacte amb la nostra empresa i sol.licitar el nostre assessorament tècnic.

El sauló natural de la zona, totalment erosionat per les pluges

El terreny existent a la zona és sauló, amb la contaminació natural de la vegetació apareguda amb el pas del temps i el poc ús del camí en els darrers anys.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

La nostra proposta, per mantenir el caràcter rústec de la zona i de les rehabilitacions portades a terme per els veïns, va esser la d’aplicar el procediment TERRA SOLIDA al sauló existent a la traça (i les aportacions que calguessin per millorar la rasant de la mateixa)

Reperfilat terres existents

La aplicació del lligam i additius del procediment TERRA SOLIDA es va realitzar en un matí, deixant la obra acabada i tancada. 

Al cap de 8 dies els turismes ja varem poder accedir per el camí estabilitzat i fer-ne ús habitual. 

Resultat:   Accés lliure de regueres, fang i herbes durant molts anys i perfecte integració a la natura!