Estabilització TERRA SOLIDA d’alguns trams de la Via Verda de Olot -Girona – Sant Feliu de Guíxols

Estabilització TERRA SOLIDA - Vies verdes Salt
Aplicació del procediment  TERRA_SOLIDA_R (logo) per estabilitzar alguns trams del carril bici de Olot a Sant Feliu de Guíxols.

Les vies verdes i carrils bici són itineraris que s’han anat recuperant els últims anys i que avui en dia s’entenen com un servei pels ciutadans, disposar d’uns itineraris de desplaçament, rutes esportives, fins i pot tot ésser un reclam de turisme.
Durant els últims anys tant els usuaris com l’administració han donat un impuls a aquestes rutes amb especial interès en que aquestes estiguin en un estat transitable.
Actualment les intervencions que es porten a terme majoritàriament són de manteniment, el qual consisteix en una capa d’àrid d’aportació simplement estesa i compactada. 
Aquesta mesura és molt indefinida ja que segons el trànsit i la meteorologia la mateixa actuació pot durar-nos menys d’una setmana o 2 mesos en bon estat. L’erosió provocada per la pluja i el trànsit fa que aquesta capa d’aportació s’escorri o simplement desaparegui, reapareixen els problemes de pedres, fang, zones amb masses al camí.
 
TERRA_SOLIDA_R (logo) ofereix les solucions tècniques necessàries per què el paviment de terra es mantingui en bon estat al llarg del temps.
 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 
Aquest procediment d’estabilització utilitza l’àrid del terreny el transforma en un tot.u (si hi han pedres o restes d’asfalt milloraran la corba granulomètrica final) i fent una barreja amb el percentatge d’additius necessaris s’aconsegueix un paviment de terra estabilitzat molt resistent a l’erosió de la meteorologia i en aquest cas del trànsit de bicicletes.
 
TERRA_SOLIDA_R (logo)  ha sigut aplicat amb èxit a diferents trams de vies verdes i carril bici en els punts on hi havien més problemes de manteniment obtenint uns resultats satisfactoris.
L’estabilització del terreny s’ha d’entendre com un estalvi ja que desapareix el manteniment d’aquell tram de la via a canvi de tenir un camí que restarà en perfectes condicions durant anys.