Millora de l’aparcament del Far de Cadaqués, dins el P.N. del Cap de Creus; amb estabilització TERRA SOLIDA.

Durant Gener i Febrer del 2018 s’ha executat l’obra d’acondicionament i millora del aparcament del Far de Cadaqués.

El tipus de ferm que s’ha realitzat és una estabilització TERRA SOLIDA, formant un paviment natural altament resistent a la erosió.

L’ubicació dins el Parc Natural de Cap de Creus limitava les possibilitats, ja que no es contemplava la possibilitat de fer un aparcament de formigó ni tampoc amb asfalt per l’impacte al medi ambient i al paisatge que tindria.

Donada la necessitat de habilitar una zona de aparcament pels visitants del parc i del far, es va buscar la solució tècnica més idònea.

Finalment es va projectar, i s’ha executat; un paviment TERRA SOLIDA. Aquest sistema certificat utilitza els àrids  existents del lloc (terres i pedres) mitjançant maquinària de trituració, i hi barreja els lligams i additius per aconseguir la formació de un paviment natural de terra d’alta estabilització.

Fotografies estat previ vorals carretera:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

Un paviment TERRA SOLIDA  és resistent a les pluges, ja que no formen regueres, no fa fang, redueix la pols, no creix nova vegetació i manté la seva planimetria durant anys per l’ús projectat.

Fotografies detall execució:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

TERRA SOLIDA és la solució per camins rurals, pistes forestals, pavimentacions dins de parcs naturals o espais protegits, garantint un paviment de terra estabilitzada altament resistent i que es conserva en bones condicions pel seu ús sense cap manteniment.

Fotografies en plena utilització:

El pase de diapositivas requiere JavaScript.